Gardenexpót szerveznek Somogyban

Agro Napló
Partnerségi nyilatkozatot írt alá január 17-én Kaposváron a Marcali Gardenexpo lebonyolításával kapcsolatban Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Gombos Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei szervezetének elnöke és Sütő László, Marcali polgármestere.

Az együttműködő felek nyilatkozatukban kiemelték, hogy a hazai agrár- és élelmiszerszektor, valamint a vidéki élet népszerűsítését, erősítését, a magyar élelmiszerek versenyképességének támogatását közös célnak tekintik. Ennek érdekében tervezik április végén megszervezni a Marcali Gardenexpót, mellyel Somogy megye és Marcali agrártársadalmának további erősödését kívánják elérni.

A partnerek kijelentették, hogy a rendezvény keretében rá kívánják irányítani a figyelmet a kistermelőkre, a konyhakertekre, a szociális szövetkezetekre és a termelői közösségekre, a szaktudásra és a turizmus minőségi fejlesztésére. A megyei önkormányzat elsősorban személyi és tárgyi feltételekkel, az agrárkamara szakmai támogatással, míg a házigazda város a helyszín biztosításával és az ahhoz kapcsolódó operatív feladatok ellátásával járul hozzá a kiállítás és vásár sikeréhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!