MENÜ

Hamarosan lejár a tejágazat állatjóléti támogatásainak benyújtási határideje

Agro Napló 2021.02.18.

A tejtermelő gazdaságok számára biztosított, a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására irányuló kérelmek benyújtására adott határidő hamarosan, azaz február 22-én lejár – tette közzé a szaktárca.

Fotó: AM

 

A közlemény felidézi: az Agrárminisztérium (AM) a „VP3-14.1.1-16. A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás” című pályázati felhívása kötelezettségvállalási időszakának egy évvel történő meghosszabbításáról döntött ez év elején. A határidő-hosszabbítás a 2020 utáni európai uniós költségvetés és a közös agrárpolitika (KAP) reformjának elhúzódó tárgyalásai miatt történt.

A szaktárca felhívja a támogatás kedvezményezettjei figyelmét arra, hogy a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítását kezdeményező kérelmek benyújtási határideje ez év február 22-én lejár. Amennyiben a fenti időpontig benyújtják a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására irányuló kérelmüket, úgy az március 11-ig visszavonható a Magyar Államkincstár (MÁK) által közzétett formanyomtatvány ügyfélkapun keresztül történő benyújtásával.

Jelzi azt is, hogy a fenti határidők jogvesztőek, hiánypótlásra nincs lehetőség. A pályázati felhívások és a módosítás részleteit tartalmazó információk a www.palyazat.gov.hu oldalon érhetőek el – tartalmazza az összefoglaló.