MENÜ

Három új képzés indul a MATE Georgikon Campusán szeptembertől

Agro Napló 2021.02.08.

Újraindul a gyógy- és fűszernövények ismeretéről szóló felsőoktatási szakképzés ez év szeptemberétől a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) keszthelyi Georgikon Campusán, továbbá két új specializációra, a borturizmusra és a rurális turizmusra is lehet jelentkezni – adta közre honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

 

A gyógy- és fűszernövényekről szóló felsőoktatási szakképzés, nappali és levelező tagozaton is elérhető, a gyakorlati képzésben közreműködő egyik meghatározó partner a Pannonhalmi Főapátság lesz.  

A borturizmus és a rurális turizmus ismereteit oktató képzés keretein belül a hagyományos egészségturisztikai és vendéglátás szervezés területek mellett a hallgatók már olyan agrárturisztikai területeken is elmélyíthetik tudásukat, mint például a falusi-, öko-, bor-, horgász-, golf- vagy lovasturizmus. Ezekben a képzésekben évtizedek óta meghatározó szerepet játszanak a hévízi szállodák, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, valamint a keszthelyi térség gazdálkodói, vállalkozói, például a szőlőtermelők és a borászok is.

Jelentkezni az említett felsőoktatási képzésekre ez év február 15-ig lehet. További információkért kattintson ide!