Háromnapos őszi borfesztivál Villányban

Agro Napló
Csaknem harminc borászat mutatkozik be a  gasztronómiai, kulturális és könnyűzenei programokkal tarkított, hagyományos dél-baranyai őszi borfesztiválon, az idén három napon át zajló Villányi Vörösbor Napokon október 1-3. között – közölték a szervezők.

A harmincharmadik alkalommal megrendezendő fesztivál színpadi produkciói október 1-jén, pénteken kezdődnek: mások mellett a Rudan Joe Akusztik, a Republic, a Bohemian Brass Band, a Vivat Bacchus és a Made in B lép fel. Szombaton a Kelemen Kabátban, a Kowalsky meg a Vega, a Bartók Béla Férfikar, az Oti Voice & BASS, a LivingRoom Akusztik és a Konyha zenekar játszik.

A háromnapos ünnepi hétvégére csaknem harminc borászat és számos neves pincészet települ ki legjobb vörösboraival a rendezvénytérre, a pincesoron pedig a régió borai mellett ismét ételkülönlegességek várják a látogatókat, rétesek vagy például házi sajtok – közli az MTI ismertetése.

Pénteken a Diófás téren a Villányi Vadásztársaság trófeamustráját és vadpörköltkóstolóját tartják, szombaton napközben a kiállítások, konferenciák és a borakadémia programjai mellett ismét lesz borbarangolás Szársomlyó hegyén, traktoros Ördögárok-túra és a gyerekprogramokból sem lesz hiány. Délután szüreti felvonulás és ünnepélyes hordócsapolás várja a vendégeket.

A Vörösbor Napok zárónapján, vasárnap a villányi Attitude Balettcsoport bemutatója, a Mano Swing gyerekkoncertje és az Operett-Musical Voices "Borban a vígasság" műsora is várja a családokat a Diófás térre.

A szervezők azt írták, hogy a rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható, kivéve a rendezvénytér nagyszínpad előtti lezárt területét. A programokról, jegyekről az esemény honlapján, a villanyiborfesztival.hu/vorosbor címen olvashatók további részletek – tartalmazza az összegzés.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Borfogyasztás – nem csak hagyományosan

Borfogyasztás – nem csak hagyományosan

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) megtartotta a „Keverd és kóstold” című kampány sajtótájékoztatóját, melyen a boralapú koktélok kerültek fókuszba.

Emelné a bor árát a HNT

Emelné a bor árát a HNT

Az elmúlt években a magyar borok nagykereskedelmi árai nem, vagy csak igen csekély mértékben változtak, annak ellenére, hogy az ágazat termelési költs...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!