2024. március 29. péntek Auguszta

Hőség - Fokozottan kell figyelni a nagy melegben a társ- és a haszonállatokra is

Agro Napló
Budapest, 2015. augusztus 6., csütörtök (MTI) - Fokozottan kell figyelni a nagy melegben a társ- és a haszonállatokra, mert a hőség ugyanúgy megviseli őket, mint az embereket - mondta Bognár Lajos országos főállatorvos csütörtökön az MTI-nek.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára felhívta a figyelmet, hogy a társállatok esetében fontos, hogy legyen számukra mindig biztosítva elegendő ivóvíz, olyan árnyékos hely, ahol nem éri őket a napfény. Arra szintén figyelni kell a gazdáknak, hogy autóban ne hagyjanak se kutyát, se macskát a nagy melegben, mert az állat elpusztulhat. A társállatok is kaphatnak ugyanis hőgutát a nagy melegben.

A haszonállatokat a hőségben naponta többször is ellenőrizni kell. Ebben az esetben is figyelni kell mindig a szükséges ivóvíz meglétére. A legeltetett állatoknál az árnyékos helyek és a mozgástér biztosítása is fontos. A zárt helyen tartott állatoknál szükséges a hűtés és a folyamatos légcsere is - mondta az országos főállatorvos.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!