MENÜ

Húsvéthoz igazították az idei Bárány Napokat

Kiss Melinda Katalin 2019.04.09.

Idén április 12-13-án újra megrendezésre kerül a Bárány Napok, melynek célja, hogy a ritkán választott bárányhúst megismertesse és megszerettesse a hazai fogyasztókkal.

 

Húsvéthoz kapcsolódva rendezik meg az idei Bárány Napokat, melynek célja, hogy minél több étterem kínálatában szerepeljen ez az egyelőre ritkán fogyasztott húsféle. A program legfőbb célkitűzése, hogy újra ismertté tegye a bárány- és juhhúst a fogyasztók körében, mivel egészséges, könnyen elkészíthető ételt jelent, amely akár hétköznapi, akár ünnepi fogásként beilleszthető az étrendünkbe. 

A bárányhúsról érdemes tudni, hogy az iparilag előállítottakhoz képest magasabb minőségű élelmiszer. A legeltetésnek köszönhetően az állatok a szabadban nevelkednek, mozognak és ezáltal jobb a zsírsavösszetételük is. A legeltetés egyben a környezetre is jó hatással van, a helyben termelés és fogyasztás pedig tovább csökkenti az ártalmas környezeti hatásokat, például a szállítás minimalizálásával.

 Az ország legkülönbözőbb pontjain találni olyan vendéglátóhelyeket, ahol az étlapon amúgy is szerepel bárányhúsból készült étel, azonban a tapasztalatok alapján a vendégek ritkán merik ezt kérni - derül ki a kampánnyal kapcsolatos tájékoztatóból. 

Az idei akciónál országszerte több étterem fog a tavaszi Bárány Napok alkalmából egyedi ajánlattal készülni, melyben a bárányhúsé lesz a főszerep. A programban résztvevő éttermek listája ide kattintva megtalálható.

A Bárány Napok egy spanyol-magyar tenyésztőszervezetek közti együttműködés révén, uniós támogatású promóciós program keretében kerül megrendezésre. A két ország ágazatainak együttműködése mellett lehetőség nyílik a spanyol fejlesztések megismerésére és hasznosítására, valamint a hazai eredmények spanyol kollégák számára való átadását is lehetővé teszi a Juh Terméktanács várakozásai szerint.

A www.barihus.hu oldalra ellátogatva számos ínycsiklandó, otthon is elkészíthető recept között válogathatnak azok, akik a Bárány napi kínálat alapján megkedvelték ezt a húst, illetve bővebb információkat találhatnak mind az európai bárányhús fogyasztási trendekről, mind és a húsfajta fogyasztásának előnyeiről is.