Idén már több mint 15 ezer pályázat érkezett a Magyar Falu Program forrásaira

Agro Napló
Idén már több mint 15 ezer pályázat érkezett a Magyar Falu Programban kiírt forrásokra - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Gyopáros Alpár - az MTI-hez eljuttatott közleményben - arról számol be, hogy a Magyar Falu Programnak a helyi életminőség javítását szolgáló különböző pályázati kiírásaira idén eddig több mint 15 ezer kérelmet adtak be a kistelepülési önkormányzatok, a történelmi egyházak, a falvakban működő civil szervezetek és a területileg illetékes tankerületi központok.

Közölte: a négy pályázati kiírás zárult le. Szolgálati lakások felújítására, kialakítására, faluházak felújítására, óvodai sporttermek, tornaszobák fejlesztésére, valamint óvodaépületek felújítására pályázhattak a falvak önkormányzatai összesen 14,5 milliárd forint keretösszegben.

Felhívta a figyelmet ugyanakkor, hogy hét pályázati kiírás továbbra is nyitva áll: elhagyott ingatlanok közcélra történő megvásárlására, építési telkek kialakítására és közművesítésre, önkormányzati kerékpárút építésére, egyházi közösségek illetve önkormányzatok tulajdonában lévő temetők infrastrukturális fejlesztésére szeptember 10-ig még be lehet nyújtani a kérelmeket.

Ezen kívül iskolaépületek felújítására, valamint iskolai tornatermek, tornaszobák fejlesztésére még szeptember 18-ig áll nyitva pályázati lehetőség.

A Magyar Falu Programnak köszönhetően csaknem minden magyar kistelepülésen megvalósul valamilyen helyben fontos fejlesztés - tette hozzá a Miniszterelnökség kormánybiztosa.

Gyopáros Alpár kiemelte: az indulástól számítva idén év végéig várhatóan a tízezret is meghaladja a nyertes pályázatok száma, amin Magyarország 2870, ötezernél kisebb lélekszámú települése osztozhat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Új elemmel bővül a Magyar Falu Program

Új elemmel bővül a Magyar Falu Program

„Új elemmel bővül a Magyar Falu Program, több mint 5 millió négyzetméternyi állami tulajdonú ingatlant ajánlunk fel a falusi önkormányzatoknak, hogy a...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!