MENÜ

Így kérheti le az őstermelői adatait az adóbevalláshoz!

Agro Napló 2022.05.23.

Az Agrárkamara portáljának kezdőoldaláról is elérhető a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által üzemeltetett közhiteles őstermelő kereső alkalmazás.

 

Az ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ gombra történő kattintásakor az érdeklődőt erre az őstermelő kereső felületre navigáljuk.

A Nébih által működtetett keresőfelületen lekérdezhetők a mezőgazdasági őstermelő nyilvános adatai. A lekérdezés az őstermelő neve és születési ideje, vagy FELIR azonosítója vagy Nébih tevékenység azonosítója alapján, az adatok beírása után, a SZŰRÉS gomb megnyomásával történhet. A megjelenő őstermelői adatok mellett, ha az őstermelő családi gazdaságnak is tagja, akkor a családi gazdasága nyilvántartási száma (ŐCSG nyilvántartási szám) is megjelenik – értesült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívásából az Agro Napló.

A NAK felhívja a figyelmet, hogy a 2021. január 1. napján hatályba lépett jogszabályváltozások alapján az adatok új nyilvántartásba való automatizált migrálása következtében előfordulhat eltérés vagy adathiány, melyek pótlása folyamatos. Amennyiben Ön 2020. december 31-én rendelkezett hatályos őstermelői igazolvánnyal, és adatait nem találja meg az új őstermelő keresőben, vagy korábbi közös igazolványosként, családi gazdaság tagjaként az ŐCSG nyilvántartási száma nem szerepel adatlapján, akkor kérjük, forduljon falugazdászához.

 

 

(Forrás: NAK)