Íme a NAK és az Agrárminisztérium új kiadványa a Feltételesség szabályrendszeréről

Agro Napló
Miután az Európai Bizottság elfogadta hazánk uniós Közös Agrárpolitikával kapcsolatos Stratégiai Tervét, zöld utat kapott a magyar agrárium versenyképességének fokozását biztosító támogatáspolitika.

Az új ciklusban a területalapú támogatások változnak, egymásra épülő rendszert alkotva. A legalsó szinten a támogatható terület fogalmának bővülése helyezkedik el, amely lehetőséget ad, hogy olyan területek is beszámolhatók legyenek a gazdálkodók számára a támogatásba, amelyek eddig nem voltak jelölhetők az egységes kérelemben, vagy a helyszíni ellenőrzés során kerültek kizárásra a támogatható területből, mint például a mezővédő erdősávok, a fás cserjés sávok, a belvízzel borított területek – értesült a KAP közleményéből az Agro Napló.

Az alaptámogatáshoz, hivatalos nevén „a fenntarthatóságot elősegítő, alapszintű jövedelemtámogatás” átfogó fenntarthatósági feltételrendszer társul, amely ötvözi a kölcsönös megfeleltetést és a zöldítés bizonyos elemeit. E feltételrendszert foglalja össze az NAK és az Agrárminisztérium új kiadványa „A Feltételesség szabályrendszere a 2023–2027-es támogatási időszakban” címmel.

A kiadvány letölthető az alábbi képre kattintva:

Letölthető állományok

NAK_kiadvány_feltetelesség_2023.03.01.pdf 

(Forrás: KAP)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!