MENÜ

Indul az egységes kérelmek adategyeztetése

Agro Napló 2022.10.24.

A Magyar Államkincstár idén is felszólító végzés kiküldésével hívja fel az érintett gazdák figyelmét, ha a benyújtott egységes kérelmekkel kapcsolatban adategyeztetésre van szükség.

 

Az értesítő levelek kiküldése október 20-tól kezdődik meg.

Az adategyeztetés oka lehet:

  • fizikai blokkon belüli túligénylés,
  • tábla átfedés,
  • területi ráfedés.

 Az adategyeztetés elvégzését kizárólag elektronikus úton, az erre kialakított elektronikus felületen teheti meg az értesített gazdálkodó.

Az adategyeztetés megtételére az ügyfeleknek a kiértesítés kézhezvételétől (végzés ügyfélkapun keresztüli letöltésétől) számított 10 naptári nap áll rendelkezésre – értesült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményéből az Agro Napló.

Az adategyeztetési bizonylatot be lehet nyújtani: saját ügyfélkapun, elsődleges képviselő útján, meghatalmazott által vagy kamarai meghatalmazott segítségével.

Amennyiben a gazdálkodó a 2022. évi egységes kérelmének beadásánál kamarai meghatalmazott segítségét vette igénybe, úgy az adategyeztetésről szóló végzés a kamarai meghatalmazott részére kerül megküldésre, ezért az esetleges érintettség esetén a falugazdászaink keresni fogják a gazdálkodókat.

 

(Forrás: NAK)