Ismét szennyeződött tejet hívott vissza a Nébih

Agro Napló
Újabb sajátmárkás UHT tej forgalomból való kivonásáról döntött a Nébih mikrobiológiai szennyeződés miatt. Ezúttal az Auchan polcairól kerültek le UHT tejek.

Az Auchan Magyarország Kft. által forgalmazott 1 literes AUC 1,5 százalékos zsírtartalmú UHT tejről is megállapította a hivatal, hogy a gyártási folyamat alatt szennyeződött, ezért a 2019. január 24-ei minőségmegőrzési idővel ellátott termékeket kivonta a forgalomból.

A Nébih szerint a szennyeződés nem fordul elő a termék minden dobozában, a hatóság azonban a maximális biztonság érdekében a teljes tétel visszahívása mellett döntött, ugyanis a szennyeződött tej elfogyasztása érzékenyebb embereknél hidegrázást, hányást, hasmenést is okozhat.

Az áruházláncban az érintett tejterméket már levették az üzletek polcairól - közölte a hatóság, egyúttal azonban kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal ellátott termékeket ne fogyasszák el.     

  • terméknév: AUC UHT TEJ 1,5% 1L
  • minőségmegőrzési idő: 24.01.2019.
  • gyártási azonosító: 209.S.
  • gyártó üzem engedélyezési száma: HU 260 EK
  • forgalmazó: Auchan Magyarország Kft.

A vásárlóknak azt javasolják, hogy ha ilyen terméket vásároltak, akkor azt vigyék vissza az Auchan áruházakba, ahol a termék teljes vételárát visszatérítik számukra - olvasható az áruházlánc honlapján.

Legutóbb a Spar által forgalmazott, a 22.01.2019. minőségmegőrzési idővel ellátott, 2,8%-os, 1 literes S-Budget UHT tej esetében kellett intézkednie a hatóságnak, mivel a termék a gyártási folyamat során szennyeződött, érzékenyebb embereknél a tej elfogyasztása enteriális tüneteket (hányás, hasmenés, hidegrázás) okozhat. Ez a tétel szintén ugyanebből az üzemből került ki. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Tej Világnapja online is sikeres volt

A Tej Világnapja online is sikeres volt

Idén online keretek között rendezte meg a Tej Világnapját a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (Tej Terméktanács) a koronavírus-járványra tekint...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!