MENÜ

Itt a segítség a szőlő- és bortermelőknek!

Agro Napló 2022.09.05.

Szőlőtermelőket és borászokat segítő döntések születtek és jelentek meg a Magyar Közlönyben, a közös értékesítést és a támogatásokat illetően – jelentette be közösségi oldalán Feldman Zsolt.

Fotó: Facebook/Feldman Zsolt

 

A hegyközségek is lehetőséget kapnak arra, hogy maguk is termelői integrációs szervezetként működjenek és így tagjaik közös szőlő- vagy borértékesítésében közreműködjenek, szervezzék a piacot – közölte a mezőgazdaságért felelős államtitkár.

A több éve létrehozott termelői integrációs szervezeti modell lényege az, hogy ez a szervezet – amely most már lehet a hegyközség is – koordinálja és irányítja az értékesítési folyamatokat a termelők megbízásából, míg maga az áru – a szőlő vagy a bor – nem kerül a szervezet tulajdonába, ezzel is csökkentve a működés költségeit – értesült az államtitkár posztjából az Agro Napló.

A 2021 novemberében beadott és elfogadott szőlő szerkezetátalakítási egyéni tervek, valamint a 2022 január-februárban benyújtott támogatási kérelemmel rendelkező borászati beruházási projektek esetében a szőlőtermelők és borászok a tervezettnél több támogatást kapnak céljaik megvalósításához – hangsúlyozta az államtitkár.

A támogatási intenzitás növelése automatikusan történik, a pályázók részéről ezt külön kérni nem szükséges – magyarázta Feldman Zsolt.

 

(Forrás: Facebook/Feldman Zsolt)