Itt a segítség a szőlő- és bortermelőknek!

Agro Napló
Szőlőtermelőket és borászokat segítő döntések születtek és jelentek meg a Magyar Közlönyben, a közös értékesítést és a támogatásokat illetően – jelentette be közösségi oldalán Feldman Zsolt.
Fotó: Facebook/Feldman Zsolt

A hegyközségek is lehetőséget kapnak arra, hogy maguk is termelői integrációs szervezetként működjenek és így tagjaik közös szőlő- vagy borértékesítésében közreműködjenek, szervezzék a piacot – közölte a mezőgazdaságért felelős államtitkár.

A több éve létrehozott termelői integrációs szervezeti modell lényege az, hogy ez a szervezet – amely most már lehet a hegyközség is – koordinálja és irányítja az értékesítési folyamatokat a termelők megbízásából, míg maga az áru – a szőlő vagy a bor – nem kerül a szervezet tulajdonába, ezzel is csökkentve a működés költségeit – értesült az államtitkár posztjából az Agro Napló.

A 2021 novemberében beadott és elfogadott szőlő szerkezetátalakítási egyéni tervek, valamint a 2022 január-februárban benyújtott támogatási kérelemmel rendelkező borászati beruházási projektek esetében a szőlőtermelők és borászok a tervezettnél több támogatást kapnak céljaik megvalósításához – hangsúlyozta az államtitkár.

A támogatási intenzitás növelése automatikusan történik, a pályázók részéről ezt külön kérni nem szükséges – magyarázta Feldman Zsolt.

(Forrás: Facebook/Feldman Zsolt)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Új támogatás segíti a borászokat

Új támogatás segíti a borászokat

Az Agrárminisztérium 1,6 milliárd forintos keretösszeggel támogatást biztosít a borászatok számára védett eredetű rozé- vagy vörösborok lepárlására a...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!