MENÜ

Itt vannak a Digitális Agrárakadémia pályázati határidői!

Agro Napló 2022.05.24.

Közzétette a Digitális Bemutató Gazdaság díjra, valamint a Digitális Szolgáltatók Adatbázisába jelentkezők kitöltési határidejét a Digitális Agrárakadémia.

Fotó: Facebook/Digitális Agrárakadémia

 

A Digitális Agrárakadémia konzorciuma három kategóriában várja a digitális megoldásokat alkalmazó gazdaságok pályázatát a Digitális Bemutató Gazdaság díjra június 10-ig. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, az Állatorvostudományi Egyetem, a Széchenyi Egyetem, valamint a Digitális Jólét Nonprofit Kft. képviselőiből álló testület szakmai bizottságot kért föl a jelentkezések értékelésére, a díj odaítéléséről a konzorciumi tagok döntenek – értesült az Agro Napló.

Néhány nappal később, június 15-én jár le a Digitális Szolgáltatók Adatbázisának első kitöltési határideje. Adataik feltöltésével térítésmentesen kerülhetnek be ide digitális megoldást szállító, szolgáltató vállalkozások. A nyilvános adatbázis ezt követően folyamatosan frissül, bármikor lehet csatlakozni, adatokat módosítani, hogy a termelők tájékozódhassanak az igénybe vehető szolgáltatásokról, eszközökről – írták.

A kormány 2019-ben fogadta el Magyarország Digitális Agrár Stratégiáját (DAS), és ezen belül hozták létre a Digitális Agrárakadémiát, hogy segítsék a precíziós technológiák terjedését, valamint ezek alkalmazására ösztönözzék a termelőket. A járvány és a háborús körülmények azóta igazolták, hogy minél előbb alkalmazni kell a digitális eszközöket, és át kell térni az adatalapú döntéshozásra a mezőgazdaságban is – olvasható a közleményben.

 

(Forrás: MTI)