Itt vannak a génmegőrzési pályázat eredményei!

Agro Napló
Megjelent az állami génmegőrzési feladatok ellátására benyújtott 2022. évi pályázatokkal kapcsolatos döntési lista.

Az Agrárminisztérium nemcsak az állami intézmények keretei között őrzött, hanem a civil szféra kezelésében lévő géngyűjteményeket is kiemelt fontosságúnak tartja, hiszen a génmegőrzés nemzetbiztonsági és nemzetstratégiai érdekünk  – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.

A támogatás fő célja a mezőgazdasági és kertészeti termelés hazai növényi biológiai alapjainak, genetikai anyagainak megőrzése, fenntartása és fejlesztése. A pályázat lehetőséget biztosít a meglévő géngyűjtemények fejlesztésére, az infrastruktúra modernizációjára. Pályázni gyógy-, illóolaj és aromanövény, dísznövény, gyümölcstermő növények, szőlő, zöldségnövények, valamint szántóföldi növények génbanki gyűjteményével lehetett.

Az idén februárban meghirdetett „Állami génmegőrzési feladatok ellátása” tárgyú, mintegy 140 millió forintos keretösszegű támogatási felhívásra beérkezett pályázatokkal kapcsolatos, Dr. Nagy István agrárminiszter úr által jóváhagyott döntés eredményét tartalmazó lista itt érhető el.

(Forrás: Agrárminisztérium)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Új támogatás segíti a borászokat

Új támogatás segíti a borászokat

Az Agrárminisztérium 1,6 milliárd forintos keretösszeggel támogatást biztosít a borászatok számára védett eredetű rozé- vagy vörösborok lepárlására a...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!