Jakab István újabb 4 évig vezetheti a Magoszt

Agro Napló
Együtt kell küzdenie a minisztériumnak és a gazdáknak a következő európai uniós költségvetési ciklus agrártámogatásaiért, minden eurócentért – mondta az agrárminiszter a Magosz tisztújító közgyűlésén, ahol újra elnöknek választották Jakab Istvánt.

Fotó: nak.hu

Az agrárszakma egyik legfontosabb feladata, hogy előkészítse, a gazdák jövőbeli generációi ne csak alapanyagot, hanem minél jobban feldolgozott termékeket állítsanak elő, mert ez a magyar vidék jövője - mondta Nagy István agrárminiszter a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) országos tisztújító közgyűlésén a Szent István Egyetemen. Szavai szerint a gazdák összefogásának és egyetértésének ereje van a magyar agrárium jövőjében. A folyamatos összefogás azért is szükséges, hogy a magyar földet a jövő magyar gazdáinak meg lehessen őrizni - mondta a miniszter az MTI tudósítása szerint.

A közgyűlésen a küldöttek megválasztották a következő négy évre a MAGOSZ tisztségviselőit. A szövetség régi-új elnöke Jakab István lett. A közgyűlésen értékelték az előző tisztújítás óta eltelt időszak munkáját, és meghatározták az ágazati stratégiai döntésekre vonatkozó feladatokat is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!