MENÜ

Jótékonysági menükkel a rászorulókért

2018.08.23.

Szeptemberben immár hetedik alkalommal indítja útjára őszi-téli interaktív adománygyűjtő kampányát a Magyar Élelmiszerbank. Az Együnk egymásért akcióban a részt vevő éttermekben jótékonysági menü választásával támogatható a kezdeményezés.

 

A kampány célja, hogy segítse a rászorulók élelmiszerellátását a szeptembertől decemberig tartó nehéz időszakban - közölte a szervezet az MTI-vel. A hetedik alkalommal elinduló kezdeményezéshez azzal csatlakozhatnak az érdeklődők, hogy szeptembertől felkeresik a kampányban részt vevő éttermek egyikét, és ott a jótékonysági menüt választják.

Tavaly öt millió forint adományt sikerült összegyűjteni, a csatlakozó éttermek, menzák és más résztvevők 14 vállalati sütivásárt és 22 egyéni akciót valósítottak meg. Az adományból az Élelmiszerbank közel 90 ezer nélkülözőt tudott élelmiszerrel segíteni az őszi-téli hónapokban.

A kampányban résztvevő vendéglátóhelyekről és a kampány részleteiről a Magyar Élelmiszerbank weboldalán (www.elelmiszerbank.hu) lehet tájékozódni. Az idei kampányhoz még csatlakozhatnak a vállalatok, éttermek és menzák is - olvasható az élelmiszerbank közleményben.