Kamatmentes hitel a digitális projektekre

Agro Napló
A Digitális Jólét Program feladata annak biztosítása, hogy Magyarország minden polgára és vállalkozása felismerje a digitális átalakulás jelentőségét, és mindenki a folyamat nyertesei között szerepeljen. A folyamat ösztönzése és elősegítése érdekében, a DJP mellé ezúttal kamatmentes hitelt is biztosítanak.

A Digitális Jólét Program (DJP) keretében elérhető Hitelprogram kamatmentes, 5-200 millió forint összegű hitellel támogatja a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve startupok digitális termék- vagy szolgáltatásfejlesztési projektjeit. A konvergencia régióban (azaz a közép-magyarországi régión kívül) székhellyel vagy telephellyel rendelkező vállalkozások legalább 10% önrész vállalása mellett az MFB Pontokon igényelhetik a kedvezményes hitelt olyan fejlesztési projektek finanszírozásához, amelyek összhangban vannak a DJP célkitűzéseivel.

A hiteligénylésnél nem számít, hogy kezdő vállalkozás nyújtja-e be, és lényegesen egyszerűbben, gyorsabban lehet forráshoz jutni, mint a vissza nem térítendő támogatások igénylése esetén. A projekt megvalósítására két év áll rendelkezésre, melynek során nem kell külön indikátorcélokat teljesítenie, a hiteltörlesztést pedig elegendő három év után elkezdeni. A DJP céljaihoz való illeszkedést egy előminősítési eljárás keretében a DJP szakértői bírálják el; a tényleges hitelkérelmet a Digitális Jólét Nonprofit Kft. által kibocsátott tanúsítvány birtokában lehet benyújtani az MFB Pontokon.

A hitel terhére nagyfokú rugalmasság mellett elszámolható akár tárgyi eszközök beszerzése, immateriális javak, jogi és közjegyzői díjak, vásárokon való részvétel költségei, külpiaci terjeszkedést szolgáló tevékenység vagy akár az útiköltség elszámolása is lehetséges.

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet, 2019. február 19-től induló nyílt napokra, ahol további információkat kaphatnak az érdeklődők a Digitális Jólét Hitelprogramról - írta honlapján az agrárkamara. Nyílt napot hetente két alkalommal, kedden és csütörtökön 9 és 11 óra között a Digitális Jólét Nonprofit Kft. székhelyén (1016 Budapest, Gellérthegy utca 30-32.) tartják. A nyílt napon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges a hitelprogram@digitalisjoletprogram.hu e-mail címen keresztül.

Részletes információ ezen a honlapon található.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!