Kedvező változások az agrárszakképzésben

Agro Napló
A Földművelésügyi Minisztérium, az agrárgazdasági ágazat irányítójaként segíti azokat a törekvéseket, amelyek az agrárképzések megerősítését szolgálják. Az agrár- felsőoktatásban a duális képzési forma bevezetése, a szakkínálat átalakítása, valamint a napokban bejelentett, tervezett intézményi átalakítások egyaránt kedvező változásokat alapoznak meg.

Az agrár- és élelmiszergazdaság a magyar gazdasági növekedés egyik fontos összetevője, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani a pályaválasztó fiatalok megnyerésére. A magyar mezőgazdaság és élelmiszergazdaság további megerősítéséhez nélkülözhetetlen, hogy jól képzett szakemberek megfelelő számban kerüljenek a felsőfokú képzésből.

A felsőoktatási intézménystruktúra átalakítása a szakmai integráció irányába tesz lépéseket, ami lehetőséget ad egy átgondoltabb, összehangoltabb képzési kínálat kialakításához és a minőség javításához. A gödöllői Szent István Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem budai karainak az integrációjával létrejövő közép- magyarországi agrárképzési centrum az agrár- felsőoktatás egyik legfontosabb szereplője lehet

A Földművelésügyi Minisztérium a hazai agrár- felsőoktatási intézmények többségével az elmúlt évben startégiai partnerségi és együttműködési megállapodást kötött közös szakmai programok kidolgozása érdekében.

(Földművelésügyi Minisztérium)

Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Gyakorlati oktatókat képez a NAK

Gyakorlati oktatókat képez a NAK

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tanfolyamot indít azok számára, akik meg kívánják szerezni a gyakorlati oktatói tanúsítványt, a képzésre – az In...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!