Két milliárdos zártkerti program indul

Agro Napló
Zártkerti program létrehozásáról döntött a kormány a környezet védelme, a külterületeken folytatott szőlő- és gyümölcstermesztés fennmaradása, a vidéki tájfenntartás és a zártkerti ingatlanokon fennmaradt genetikai sokféleség megőrzése érdekében – közölte az MTI a Magyar Közlöny legfrissebb számában közzétett kormányhatározatra hivatkozva.

A határozat szerint a földművelésügyi miniszternek a zártkerti ingatlanok mezőgazdasági hasznosítását elősegítő pályázatok, valamint a zártkerti ingatlanokhoz kapcsolódó életforma elősegítésére szeptember 30-ig el kell indítania a programot, az erre biztosított források felhasználásáról pedig kétévenként - első alkalommal 2019. december 31-ig - kell beszámolnia a kormánynak.

A földművelésügyi miniszter a Zártkerti program pályázatainak kiírásához idén 2 milliárd forint összegben vállal kötelezettséget, amit a nemzetgazdasági miniszter köteles biztosítani jövőre - közölték.

A program folytatásához 2019-től a nemzetgazdasági miniszter évente 2 milliárd forintot biztosít a kormányhatározat szerint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!