Kétféle támogatást kaphatnak a madárinfluenza-károsultak

Agro Napló
Két jogcímen is segítséget kapnak a madárinfluenza-károsultak. Jövedelempótló támogatás agrártárcától érkezik, a foglalkoztatási nehézségek enyhítésén az NGM dolgozik.

Az FM jövedelempótló támogatást hozott létre a madárinfluenza miatti károkkal leginkább érintett kacsa- és liba ágazatok részére. A gyors segítséget jelentő támogatásra 1,7 milliárd forintot különített el az agrártárca, amelyet még idén tavasz végéig megkaphatnak az érintett állattartók. A Magyar Államkincstár 2017. április 15-ig küldi meg postai úton a támogatási kérelem nyomtatványát a kacsa- és libatartók részére, amelyet a kézhezvételtől számított tíz napon belül kell aláírva visszaküldeni a Kincstár részére.

Továbbá a Nemzetgazdasági Minisztérium „Azonnal cselekszünk” programján keresztül a nemzeti költségvetésből mintegy egymilliárd forintos összeg áll rendelkezésre a madárinfluenza által okozott foglalkoztatási nehézségek enyhítése érdekében, elsősorban a vágó- és feldolgozó vállalkozások számára, de a termelők sincsenek kizárva.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Még egy megyét elért a madárinfluenza

Még egy megyét elért a madárinfluenza

Csongrád-Csanád megyében is magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóri...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!