Költségmentes hitelhez juthatnak a májusi rendkívüli jégesőkárt szenvedett mezőgazdasági vállalkozások

Agro Napló
A Földművelésügyi Minisztérium megnövelt összegű támogatást nyújt a 2015 májusában jégesők miatt kárt szenvedett mezőgazdasági termelőknek, termelői szerveződéseknek.

A támogatás célja, hogy kedvező finanszírozási lehetőséget nyújtson a káresemény következtében kieső bevételek, forgóeszköz finanszírozási források pótlására, így az érintett vállalkozások folytatni tudják tevékenységüket.

A vállalkozások az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámla Hitelhez, az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 és az MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020 keretében felvett hitelekhez 100 százalékos mértékű kamat-, kezességi díj-, és költségtámogatást igényelhetnek.

A megnövelt összegű támogatásokkal, amelyek a 2015. április 30-át követően esedékessé vált kamat-, kezességi díj és egyéb költségekkel kapcsolatban vehetők igénybe, a vállalkozások számára a hitelek teljes egészében költségmentessé válnak. Fontos feltétel, hogy a vállalkozások a megnövelt támogatásokat csak a 2016. március 31-ig megkötött, illetve hatályba lépett hitelszerződés alapján igényelhetik. Mindhárom hitel esetében a támogatások igénybe vehetők a rendelet megjelenése előtt hatályba lépett hitelek esetén is.

A támogatások mindhárom hitelprogram esetében de minimis, azaz csekély összegű támogatásnak minősülnek.

A megnövelt összegű támogatások igénylését a hitelfelvevő vállalkozások a rendelet hatályba lépését követően, 2015. december 7-től kezdeményezhetik.

Az egyes hitelprogramokkal, az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány által nyújtott kezességgel kapcsolatban bővebb információ a www.KAVOSZ.hu, a www.MFB.hu, illetve a www.avhga.hu honlapon található. Részletes információ itt olvasható.

Forrás: FM Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!