Komárom-Esztergom megyében 460-500 hektáron százszázalékos a termelők kára

Agro Napló
Az árvíz miatt Komárom-Esztergom megyében körülbelül 460-500 hektáron a gazdáknak 100 százalékos kárral kell számolniuk - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke kedden az MTI-vel.

Balogh Zoltán közleménye szerint Esztergom környékét sújtotta az árvíz leginkább: itt a 300 hektár elöntött terület zöme szántó, kisebb mértékben gyep, rét és legelő.

Hozzátette: Almásfüzitő térségében okozott még nagy károkat az ár, ott 160 hektár szántót öntött el a víz. Az erdészeti és vadászati területek kevésbé, mintegy 40 hektárral érintettek.

A NAK Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága 47 traktorral és pótkocsival, 16 rakodógéppel és 5 kamionnal készült az árvízi védekezésre. Ezek az eszközök még most is rendelkezésre állnak a hordalék, a törmelék eltakarítására, az utak rendbetételére és a hulladékok elszállítására.

A NAK megyei igazgatósága 420-430 embert is képes mozgósítani, ha szükséges. Példaként említi, hogy az esztergomi zsákolásnál is több mint 150-en dolgoztak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!