MENÜ

Közel a határidő, ne hagyja utolsó pillanatra az egységes kérelem beadását!

2017.05.10.

Az uniós és nemzeti forrásból finanszírozott támogatások esetében megkerülhetetlen feltétel a támogatási kérelmek határidőre történő beadása. Mivel a szankciómentes beadásra már csak május 15-én éjfélig van lehetőség, a Földművelésügyi Minisztérium felhívást tett közzé a termelők számára, hogy ne az utolsó pillanatra hagyják a kérelmek beadását!

Valamennyi termelő esetében meghatározó jelentőségű az egységes kérelmek beadása. A 2017. évi egységes kérelem keretében már csak pár nap van hátra az összesen 41 jogcímen (pl. SAPS, zöldítés, kistermelői támogatás) beadható kérelmek szankciómentes rögzítésére vagy a szükséges adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésre.

Az ügyfelek az egységes kérelmüket 2017. május 15-én éjfélig, elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül tudják benyújtani a Magyar Államkincstár honlapján elérhető elektronikus űrlapkitöltő felületen.

Lehetőség van a kérelmek május 15-e utáni benyújtására is, de késedelmesen csak június 9-ig lehet ezt megtenni. Ezen idő alatt – a korábban is alkalmazott eljárás szerint – a késedelmesen benyújtott egységes kérelem esetében a Kincstár a támogatási összeget munkanaponként egy százalékkal csökkenti.

A május 15-ig benyújtott egységes kérelemben a mezőgazdasági parcellák május 31-ig jogkövetkezmény nélkül módosíthatóak, május 31. és június 9. között az érintett mezőgazdasági parcella tényleges hasznosítására vonatkozó támogatási összeg munkanaponkénti egy százalékos csökkentése mellett módosítható.