2024. április 24. szerda György

Közeleg a felügyeleti díj bevallási határideje

Agro Napló
Május 31-e az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási határideje, amely kötelezettség alól az egyéni vállalkozók sem mentesülnek. Természetes személyek esetén (egyéni vállalkozó, őstermelő) a bevallásokat az SZJA köteles éves bevétel, aktuálisan a 2014. évi adóalapba beszámító árbevétel alapján kell kitölteni.

A 2015. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj megújult bevallási felülete már elérhető a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) honlapján. Az érintetteknek május 31-ig kell eleget tenniük bevallási kötelezettségüknek.

Mint ismert, 2015-től a felügyeleti díj alapja egységesen (természetes- és jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet esetében egyaránt) a díjköteles tevékenységből származó előző évi értékesítés nettó árbevétele. A napi fogyasztási cikket értékesítő üzletek esetében a felügyeleti díj mértéke is változott: a díjköteles tevékenységből származó előző évi nettó árbevétel függvényében sávos díjszabás alapján állapítják meg.

A jogszabályváltozással és bevallással kapcsolatos kérdésekben a NÉBIH Felügyeleti-díj Ügyfélszolgálata a 06-1/336-9024-es telefonszámon, vagy a felugyeletidij@nebih.gov.hu elektronikus levélcímen továbbra is áll az ügyfelek rendelkezésére.

(FM Sajtóiroda)

Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!