2024. március 29. péntek Auguszta

Lendületben a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer

Agro Napló
A pályázható termékkörök számának dinamikus emelkedése mellett elektronikus pályázati rendszerrel, weboldalfejlesztéssel és új kommunikációs csatornákkal is erősíti pozícióit a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer – tájékoztatta lapunkat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az összefoglaló kiemeli: a KMÉ védjegyek folyamatosan az arra érdemes termékek kiválóságát tanúsítják, és a Nébih szakmai támogatásával létrehozott elektronikus rendszernek köszönhetően már a védjegyre való pályázás is lényegesen egyszerűbb. A KMÉ szakmacsoportja a meglévő platformok fejlesztése mellett további új csatornákat alakított ki, többek között a védjegyes termékek hatékony bemutatása érdekében.

A KMÉ védjegyrendszer folyamatosan fejlődik, ezért egyre nagyobb ütemben igényli a digitális lehetőségek kihasználását. Ennek jegyében fejlesztették ki azt a Nébih szakrendszereivel együttműködő pályázói és ügyintézői felületet, ami hatékonyabbá, átláthatóbbá, gördülékenyebbé és gyorsabbá teszi a pályázás folyamatát az élelmiszer-előállítók számára. Az innováció fő szakmai célja az volt, hogy a KMÉ-hez kapcsolódó pályázatok elektronikus beadását támogassa, valamint a pályázatelbírálás teljes folyamatát – egészen a szerződéskötésig – segítse. Az online rendszer további ügyfélközpontú fejlesztések lehetőségét is magában hordozza.

Megújult a KMÉ hivatalos weboldala is. A védjegyrendszer első számú tájékoztató felülete új, átláthatóbb struktúrát kapott, mindezt friss, modern design-ba öntve. A honlap két fő szegmensre épül, a vásárlókat és az előállítókat megcélozva. Az érdeklődők informatív, átlátható, naprakész és teljes körű tájékoztatást kapnak, képviseljék akár a keresleti, akár a kínálati oldalt. A honlap mellett ezentúl a közösségi média különböző felületein is rendszeresen megjelennek majd a KMÉ védjegyekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivaló, aktualitások, vásárlói és pályázói hírek.

Mostanra a termékek előállítói, forgalmazói három termékkörön belül (tej és tejtermékek, húskészítmények, valamint friss húsok) tizenhat kategóriában pályázhatnak a védjegyre. A nyár folyamán újabb pályázati lehetőségek nyílnak friss hús és tejtermék kategóriában, de további jelentős élelmiszeripari termékkörök (például liszt, száraztészta) esetében is várható bővülés.

A Nébih minden érintett magyar márkatulajdonost (gyártót, forgalmazót) biztat a pályázásra, hiszen a kiváló minőségű termékek már most is megtalálhatók a boltok polcain. A KMÉ pedig ezt tanúsítani is tudja – hívja fel a figyelmet az összegzés.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sikeres évet zárt a Nébih

Sikeres évet zárt a Nébih

Elkészült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih) a múlt évet bemutató, a legfontosabb eseményeket, intézkedéseket összefoglaló évérték...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!