Letölthető listák az állatalapú, közvetlen támogatásokhoz

Agro Napló
A NÉBIH Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszer (ENAR) fejlesztésének köszönhetően lehetővé vált a támogatási jogcímeknek megfelelően specifikált egyedek listájának letöltése. A leszűrhető listákkal egyszerűbbé vált az április elejétől benyújtható támogatási kérelmek feltöltése a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) egységes kérelemkezelő felületén.

A tejhasznú tehenek, az anyatehenek, illetve a hízottbika-tartás támogatásának feltételeit szabályozó rendeleteknek megfelelően a támogatási kérelmeket a MVH egységes kérelemkezelő felületén kell benyújtani elektronikusan. Az igénylők részére a jövőben segítséget jelenthet, hogy az ENAR hozzáféréssel rendelkezők saját tenyészeteik esetében letölthetik az adott jogcímnek megfelelően specifikált, benyújtható egyedek listáját. Az ENAR-ból (www.enar.hu) letölthető excel tábla – ellenőrzést követően – közvetlenül feltölthető az MVH kérelemkezelő felületén.

A NÉBIH felhívja az állattartók figyelmét, hogy a letöltött adatok helyességének ellenőrzése az állattartók feladata! Fontos, hogy egyes kettőshasznú egyedek azonosítóit a tejhasznú és az anyatehén tartáshoz letölthető lista is tartalmazhatja, egy egyed azonban csak egy jogcímben kérelmezhető.

A falugazdászok ENAR-hoz való hozzáférésnek beállítása folyamatosan zajlik, így az állattartók – a személyes ügykezelés mellett – a területileg illetékes falugazdász közreműködését is kérhetik az e-ügyintézésnél.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Állattenyésztési Igazgatóság

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!