2024. április 19. péntek Emma

Lótenyésztőket segítő támogatás nyílik

Agro Napló
Kétszázötven millió forint összegű, a lótenyésztőket segítő támogatás nyílik, mivel a koronavírus-járvánnyal összefüggő gazdasági hatások – a ló- és lovas versenyek elmaradása, illetve a turizmus leállása révén –  érzékenyen érintették a lovas ágazatot is – közölte a szaktárca lapunkkal.

A szakemberek mindehhez még azt is hozzátették, hogy a lótenyésztőket különösen sújtotta a helyzet a kancafedeztetések csökkenésével, a versenyek, rendezvények és bírálatok elmaradásával, illetve az értékesítés leállásával. 

Az Agrárminisztérium (AM) ezért a kormány által a Gazdaságvédelmi Alapból rendelkezésre bocsátott 25 milliárd forintos többletforrással meghirdetett Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program keretében 250 millió forint keretösszegű támogatási konstrukciót hirdet meg a lótenyésztők részére.

A lótenyésztők kérelmeiket július 27. és augusztus 10. között nyújthatják be. A támogatási rendelet alapján a támogatásra az a kérelmező jogosult, aki a törzskönyvben (fő vagy melléktörzskönyv) tartott kancáját ez év január 1. és június 30. között vemhesítette. A támogatás mértéke egyedenként 80 ezer forint.

A tenyésztési programot végrehajtó lótenyésztők támogatásának részleteivel kapcsolatosan a Magyar Államkincstár (MÁK), a honlapján tett közzé egy tájékoztatót, ami a https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek weboldalon érhető el - tartalmazza az ismertető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több pénzt kapnak az állattartók

Több pénzt kapnak az állattartók

Az Agrárminisztérium (AM) több állattenyésztési támogatási program keretösszegének emeléséről döntött, amellyel a baromfi, illetve a húsmarha-ágazat h...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!