Már a héten támogatást kapnak a juh- és szarvasmarhatartók

Agro Napló
A juhágazat és tejelő szarvasmarhatartók termeléshez kötött támogatásaiban összesen 11 milliárd forint értékben történik kifizetés

Az idei esztendőben – az aszály, az inputanyagok és takarmány árának drasztikus emelkedése, a hitelfinanszírozási környezet kedvezőtlenebbé válása okán – felértékelődött az agrártámogatásokhoz kapcsolódó előleg és részfizetés szerepe az agrárium finanszírozásában. Ezért is volt fontos szempont, hogy minél többen részesüljenek egységes kifizetésben és minden lehetséges jogcímen elkezdődhessen az utalás, az állattenyésztők és a gyümölcstermesztők termeléshez kötött támogatásai után is.

A mezőgazdasági termelők pénzügyi stabilitásainak növelésére és a termeléshez szükséges pénzügyi források finanszírozására az idei esztendőben 322 milliárd forint értékben kerül sor előleg- és részfizetésre – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.

A héten 4,5 milliárd forint érkezik a termeléshez kötött anyajuh támogatás címén több mint ötezer juhászathoz és 6,5 milliárd forint a tejhasznú tehén támogatás keretében közel háromezer szarvasmarhatartó számára.

(Forrás: Agrárminisztérium)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!