Már csak ebben a két megyében van tűzgyújtási tilalom

Agro Napló
A csapadékos időjárásnak köszönhetően két megye kivételével megszűnik a tűzgyújtási tilalom szeptember 20-tól. A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy a feloldás ellenére legyenek körültekintőek.

A jelentős csapadékhiány miatt az elmúlt napokban lehullott csapadék önmagában számos helyen nem volt elegendő a felszíni biomassza szint átáztatásához, azonban az alacsonyabb napi átlaghőmérséklet a holt biomassza nedvességtartalmára kedvezően ható reggeli harmatképződés következtében lecsökkentette a tűz kialakulásának kockázatát.

A fokozott tűzveszély időszak elmúltával 2022. szeptember 20-tól a tűzgyújtási tilalom megszűnik Budapesten, továbbá Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Tolna, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Somogy, Fejér, Békés, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest, Veszprém megyében.

A magas kockázat és a szeles időjárás szárító hatása miatt Bács-Kiskun megyében és Csongrád-Csanád megyében továbbra is indokolt a fokozott tűzveszély időszakának fenntartása, így e térségekben továbbra is tilos tüzet gyújtani – értesült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleményéből az Agro Napló.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu  vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

(Forrás: Nébih)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!