Már csak néhány napig lehet beadni az élelmiszerlánc-felügyeleti díjbevallásokat

Agro Napló
Elérkezett az élelmiszerlánc-felügyeleti díjbevallások beadásának utolsó hete figyelmezteti az érintetteket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A hatóság felhívja a figyelmet, hogy az élelmiszerlánc-szereplők többségének ez év május 31-ig kell benyújtania a 2020-as felügyeleti díjbevallását. Mivel idén a jogszabályban előírt határidő munkaszüneti napra esik, a bevallások a következő munkanapon, tehát június 2-án még beadhatóak.

A Nébih Ismételten jelzi azt is, hogy a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében bevezetett adózási határidők módosítása1 az élelmiszerlánc-felügyeleti díjra csak részben vonatkozik. Azaz kizárólag a vendéglátás, a közétkeztetés és a turisztika ágazatokban érintett cégek esetében módosul 2020. szeptember 30-ra a bevallási és díjfizetési határidő.

Az élelmiszerlánc-szereplők többségének a megszokott május 31-i határidőt betartva kell benyújtania az idei felügyeleti díjbevallását. Mivel azonban május 31. napja ebben az évben munkaszüneti napra esik, így a bevallások a következő munkanapon, tehát június 2. napján még benyújthatóak a Nébih honlapjának ügyfélprofil menüpontjában.

A díjbevallással kapcsolatban további hasznos információkat olvashatnak a Nébih honlapján. Kérdés esetén pedig a hatóság ügyfélszolgálata a 06-1/336-9024-es telefonszámon, valamint a felugyeletidij@nebih.gov.hu e-mail címen áll az érdeklődők rendelkezésére – tartalmazza a tájékoztatás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!