Már falunapokat is el kell halasztani Romániában a sertéspestis miatt

Agro Napló
Romániában annyira durva a sertéspestis, hogy már falunapokat is lemondanak miatta – számolt be a magyarhang.org. 

A weboldal az ardihirek.ro tájékoztatását idézi, amely szerint a járvány terjedése elleni óvintézkedésként lefújták a Kisjenőn augusztus 31-re, szombatra meghirdetett Erdőhegy Napja elnevezésű kulturális, hagyományőrző és szórakoztató rendezvény jubileumi, tizedik kiadását. Kisjenő egyébként alig harminc kilométerre van Gyulától.

Az esemény a Fehér-Körös-menti város magyarok lakta településrészének várva várt közösségi rendezvénye lett volna, benne könnyűzenei koncertekkel, íjászbemutatóval, bográcsos-főzőversennyel, Péter Szabó Szilvia és a 3+2 fellépésével.

Gheorghe Burdan polgármester kedd délután értesítette a szervezőket, hogy az Országos Állategészségügyi Hatóság és az Arad Megyei Járványügyi Bizottság rendelkezéseit figyelembe véve kénytelenek lemondani a rendezvény. Az előírások szerint a sertéspestis-gócoktól számított 15 kilométeres körzeten belül tilos bármilyen közösségi, kulturális vagy sportrendezvényt tartani, márpedig a közigazgatásilag Kisjenőhöz tartozó Nadab településen ijesztő méreteket öltött az állatok megbetegedése.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!