2024. március 29. péntek Auguszta

Már igényelhető a fűszerpaprikás vetőmag támogatás

Agro Napló
Május 1 és augusztus 5. között igényelhető a fűszerpaprika termesztők fémzárolt vetőmag vásárlási célú támogatása – adta hírül a Magyar Államkincstár.

A fűszerpaprika-termelők mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásáról szóló 37/2014 (IV. 4.) VM rendelet alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhet a termelő a minőségi fűszerpaprika termelése céljából a fémzárolt vetőmag költségeinek részbeni kompenzálására.

 A támogatás igénybevételére az a fűszerpaprika-termelő jogosult, aki a támogatás alapját képező, 2018. október 20. és 2019. április 30. közötti időszakban vásárolt vagy termeltetőtől, termelői csoporttól átvett fémzárolt vetőmagot teljes egészében saját használatában lévő földterületen fűszerpaprika termesztése céljából felhasználta - adta hírül a Magyar Államkincstár.

A támogatás igénybevételéhez a 17/2019. (IV. 24.) számú Kincstár Közleményben rendszeresített nyomtatványt 2019. május 1. és augusztus 5. közötti időszakban kell benyújtani a Magyar Államkincstárhoz (Kincstár) az előírt mellékletek csatolásával együtt.

A támogatás összegét a kérelmező rendelkezésére álló szabad mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) keret figyelembevételével határozza meg a Kincstár.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Még van elnyerhető forrás öntözésre

Még van elnyerhető forrás öntözésre

A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztését célzó pályázaton még van elnyerhető forrás – írja a nak.hu. Az egyszerűbb igénylésért ügyfélbarát...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!