Már százezernél is többen adták be az egységes kérelmet

Agro Napló
Április 7-e óta több mint 10 ezerrel többen nyújtották be az egységes kérelmet a Magyar Államkincstárhoz, a tavalyi év hasonló időszakához képest. Időarányosan az igényelt földterületek nagysága is meghaladja az elmúlt évi adatokat, ez jelenleg 1 531 597 hektár – közölte a kincstár.

Idén a kérelmezők, 2017. május 15-ig tudják támogatás csökkenés nélkül benyújtani a kérelmeket, összesen 41 jogcímre. Május 15-ét követően napi 1%-os, a teljes kérelemre vonatkozó szankció mellett további 25 napig lehet még egységes kérelmet benyújtani 2017. június 9-ig. Ezt követően még a késedelmes benyújtásra vonatkozó vis maior kérelem ellenében sem részesülhetnek támogatásban.

Május 16-31 között még szankciómentesen pótolhatják az esetleges hiányosságokat azok, akik tartották a május 15-i határidőt. 2017. június 1-9. között a pótlást, napi 1%-os ún. késési szankció mellett lehet megtenni.

A jelenlegi tapasztalatok alapján, 2017. január 1-je, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Magyar Államkincstárba történő beolvadása óta felgyorsult az ügyintézés, és gördülékenyebben halad a kérelmek feldolgozása is.

Az egységes kérelem kizárólag az ügyfélkapus bejelentkezést követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen tölthető ki, és kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül nyújtható be. Szintén kizárólag az egységes kérelem felületén benyújtva, elektronikus úton lehet csatolni azon dokumentumokat, amelyek az egységes kérelem részét képező jogcímek/intézkedések esetén kötelezően benyújtandóak. Az idén is a tavalyihoz hasonlóan, több mint 170 ezret meghaladó kérelemre számít a Magyar Államkincstár.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!