Már zajlik az Országos Iskolakert-fejlesztési Program

Agro Napló
Már zajlik az Országos Iskolakert-fejlesztési Program, mert folyamatosan szállítják az eszközöket pályázaton nyertes intézményeknek – közölte a szaktárca az Agro Naplónak.
Fotó: AM

A tájékoztatás szerint emellett javában zajlik a kertészeti és pedagógiai mentorálás is. Sőt, idén újabb 50 óvoda- és 50 iskolakert kialakítását, mentorkertek fejlesztését, valamint az intézmények mentor szerepre történő felkészítését támogatja az Agrárminisztérium (AM).

Az AM emlékeztet: a program a járványügyi korlátozások miatt sem állt le, de a mentorok kiemelten figyelnek arra, hogy a szabadban, a kertben tartózkodjanak látogatásaik során. A 30 órás pedagógus-továbbképzéseken az iskola-, illetve óvodakert-vezetők a vészhelyzetre való tekintettel két szakaszban vesznek részt. Az elméleti tananyagot nyáron online tanrend segítségével, távoktatás keretében sajátíthatják el. A gyakorlati, helyszíni oktatást várhatóan ősszel tartják majd  meg.

Az Iskolakertekért Alapítvány emellett elindította az „Iskolakert-online” elnevezésű sorozatot, hogy ezzel is segítse az Iskolakerti Alapozó Alprogram első két ütemében részt vett mintegy 67 intézmény, valamint a már működő új iskolakertek vezetőinek munkáját. Az iskolák és az óvodák várhatóan kora ősszel alakíthatják ki az új kerteket, előkészítve a terepet egy tél alá vetéshez, majd a tavaszi folytatáshoz. Ezzel is segítve a gyerekeket a játszva tanulásban, természeti környezetük felelős gondozásában.  

Az idén már a harmadik üteme indult el az Országos Iskolakert-fejlesztési Program Alapozó Alprogramjának. Az AM, valamint a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány támogatásával és az Iskolakertekért Alapítvány koordinálásában meghirdetett pályázatra ebben az évben már óvodák is jelentkezhettek – tartalmazza a tájékoztatás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!