Másfélszáz szakbizottsági tag kezdi meg munkáját

Agro Napló
A Hungarikum Bizottság mellett működő, a testület munkáját segítő hét szakmai ágazati szakbizottság elnöke, elnökhelyettese és tagjai kapták meg kinevezésüket Kardeván Endre államtitkártól a Vidékfejlesztési Minisztériumban tartott ünnepségen. A Hungarikum Bizottsághoz eddig is számos javaslat érkezett, számítások szerint a későbbiekben is nagy számban érkeznek beadványok, amelyek elbírálásában nagy szerep jut a szakbizottságoknak – fogalmazott Kardeván Endre.

A települési értéktárakba bárki javasolhat olyan értéket, amelyről úgy gondolja, érdemes arra, hogy a Magyar Értéktárba kerüljön. A Hungarikum Bizottság munkáját segítő szakmai ágazati szakbizottság feladata, hogy megvizsgálják: valóban megalapozott-e a javaslat, érdemes-e arra, hogy a Magyar Értéktár része legyen. Javaslatukkal segítséget nyújtanak a Hungarikum Bizottságnak, amely jelentős felelősség, fontos szerep hárul rájuk az országimázs építésében.



A magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvényt 2012. április 2-án fogadta el az Országgyűlés. A törvény célja nemzeti értékeinket azonosítani és összegyűjteni, gondoskodni a regisztrált nemzeti értékek megismerhetőségéről, kiválasztani a regisztrált nemzeti értékekből a hungarikumokat, megismertetni a nemzeti értékeket és a hungarikumokat belföldön és külföldön, valamint gondoskodni azok fennmaradásáról és védelméről. A Bizottság ebben az évben négy ülést tartott, több nemzeti értékünket hungarikummá nyilvánított, másoknak a Magyar Értéktárba való bekerüléséről döntött.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!