Megkezdődött a különleges rizstámogatás kifizetése

Agro Napló
Megkezdte a különleges rizstámogatás kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH); ezen a jogcímen mintegy 60 rizstermesztő részére összesen több mint 380 millió forintot folyósítanak - közölte az MVH hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a fajlagos támogatási összeg hektáronként 136 247 forint. A különleges rizstámogatás jogcímen azok a gazdák igényelhettek támogatást a múlt évre vonatkozó egységes kérelemben, akik gazdasági szempontból sérülékeny, illetve környezeti szempontból érzékeny területeken termesztettek rizst. 

    A rizst pedig legkésőbb 2013. május 31-ig elvetették és az állományt pedig rendes növekedési feltételek mellett legalább a virágzás kezdetéig megőrizték. 

    A különleges rizstámogatás olyan területek után volt igényelhető, amelyre egységes területalapú támogatást is igényeltek. A különleges rizstámogatás kifizetésének feltétele, hogy a rizstermesztő a 2013-as egységes területalapú kérelmére vonatkozóan az MVH által kiadott jóváhagyó, vagy részben jóváhagyó határozattal rendelkezzen - tartalmazza a tájékoztatás.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!