MENÜ

Megkezdődött a Székely Lovas Akadémia előkészítése

Agro Napló 2020.02.13.

A Székely Lovas Akadémia megalapításáról egyeztetett Dallos Gyula, a Kincsem Nemzeti Lovas Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos és Böjte Csaba ferences rendi szerzetes; annak érdekében, hogy egy olyan ernyőszervezetet hozzanak létre, amely segít megőrizni a nagy hagyományokkal rendelkező, sokszínű, székely lovas kultúra értékeit.

 

Az Agrárminisztérium (AM) közlése szerint a miniszteri biztos a megbeszélésen történteket  ismertetve kiemelte: az elképzelések szerint a megvalósítandó akadémián a tervezett képzések olyan hiányszakmákra koncentrálnak majd, mint a belovagló, a lovász, vagy a patkolókovács. Hozzátette: a tervek szerint a Székely Lovas Akadémia központja Csíkszentsimonban lesz, innen segítik majd a különböző régiókban működő további szakmai műhelyek munkáját is. Az akadémia munkájának szakmai mentorálását a Kaposvári Egyetem Pannon Lovas Akadémiája látja majd el.

Dallos Gyula elmondta azt is, a tervek szerint az idei Székely Vágtán kerül sor a Székely Lovas Akadémia ünnepélyes megalapítására – tartalmazza a szaktárca tájékoztatása.