2024. március 29. péntek Auguszta

Megnyílt a chilei piac a magyar sertéshús előtt

Agro Napló
A Földművelésügyi Minisztérium és a magyar élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság sikeres egyeztetéseinek köszönhetően négy magyar sertéshúsfeldolgozó-üzem exportálhat a jövőben Chilébe. A lehetőséggel újabb nemzetközi piac nyílik meg a jó minőségű magyar sertéshús előtt.

Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság a „déli nyitás” politikájának jegyében aktívan figyelemmel kíséri az Európai Unió és Chile között az állat- és növény-egészségügyi megállapodás kapcsán folytatott tárgyalásokat. A magyar vállalatoktól érkezett igények alapján sertéshús, tej- és tejtermékek, valamint baromfihús és húskészítmények exportszándékát jelezték a chilei hatóságnak.

A tavalyi év végén – a magyar hatóság munkájának is köszönhetően – a sertéshús engedélyezésről folytatott tárgyalások eredményesen zárultak, és az érdeklődő magyar cégek kérhették regisztrációjukat a chilei hatóságnál. A sikeres regisztrációt követően jelenleg négy magyar üzem indíthatja exportját Dél-Amerikába, így a jó minőségű magyar sertéshús előtt újabb nemzetközi piac nyílik meg.

Forrás: FM Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Csökkent tavaly a sertéslétszám

Csökkent tavaly a sertéslétszám

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint Magyarországon 2,634 millió sertést tartottak tavaly december 1-jén, így az állomány 8 százalékka...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!