MENÜ

Megújult a pécsi Konzum Coop szupermarket

Agro Napló 2021.01.20.

Megújult a pécsi Konzum Coop szupermarket ugyanis mintegy 200 milliós üzletfejlesztést hajtott végre a Mecsek Füszért Zrt – közölte a társaság lapunkkal.

 Fotó: Mecsek Füszért Zrt.

„A tájékoztatás szerint a Coop-üzletlánc franchise tagjaként a Mecsek Füszért Zrt. jelentős beruházást hajtott végre Pécsen. A Konzum Áruház felújításával párhuzamosan az ott található Coop szupermarket mintegy 200 millió forintos ráfordítással kívül-belül megújult, ami egy átfogó eszköz és technológiai modernizációt jelent energia-hatékony megoldásokat alkalmazva. Példaértékű és kiemelten fontos, hogy a járványhelyzet ellenére a társaság magyar cégként tudott előrelépni, és végrehajtani egy ilyen volumenű beruházást” – hívta fel a figyelmet Horváth Zoltán, Baranya megye kormánymegbízottja, a felújítást követő bemutató üzletbejáráson.  .

A pécsi székhelyű Mecsek Füszért Zrt. Baranya megye egyik legjelentősebb kereskedelmi vállalkozása, amely a Coop-üzletlánc meghatározó franchise tagjaként végzi tevékenységét. A társaság tulajdonosa 2007-től a szabolcsi Nyírzem cégcsoport, amely még erősebb gazdasági hátteret biztosít a működéshez.

A tevékenység fő profilja élelmiszer és háztartási vegyi áru termékek kis- és nagykereskedelme. A cég a Dunántúlon, Észak-Magyarországon és Budapesten van jelen. A Mecsek Füszért több mint hetven éves múltja jól bizonyítja az üzletpolitika sikerességét, aminek alapja a vásárlók minőségi kiszolgálását célzó, múlt értékeire építkező, dinamikus, rugalmas és fejlesztésorientált stratégia, hiszen a társaság filozófiája szerint a sikeres jövő záloga az elégedett vásárló, melyet a múlt értékeire építő, a jövő kihívásainak folyamatosan megfelelő, elkötelezett munkatársakkal megvalósított, színvonalas kereskedelmi munka garantál. A piaci pozíció megőrzése mellett a versenyképesség növelése érdekében a cég működése során folyamatosan keresi a bővülés és megújulás lehetőségeit.

Ennek alapján a múlt év elején Komárom-Esztergom megyében tovább bővült az üzletek száma egy kiskereskedelmi bolthálózat megvásárlásával. A tavalyi év második félévében további bővítés történt, 14 Veszprém megyei áruházzal, valamint a barcsi régióban több mint 30, jellemzően kistelepüléseken működő üzlettel nőtt a hálózat. Összességében mára 9 megyében, 174 településen 250 üzletet működtet a Mecsek Füszért.

A széles árukínálatban a vásárlói igényekhez igazodva kiemelt szerepet kapnak a friss, a kényelmi, a kész-, félkész- és reform termékek, de a választékpolitika fontos része a pékáru, a tejtermékek, a friss tőke- és baromfihús, valamint további húskészítmények, illetve a zöldség-gyümölcs.

A Mecsek Füszért a C+C (vedd és vidd) üzletágban a viszonteladók kiszolgálására 12 diszkontáruháza van. A társaság nagykereskedelmi tevékenységét három szárazáru raktárból és öt frissáru raktárból valósítja meg, évente mintegy 125 ezer tonna árut megmozgatva. Mintegy 1500 munkavállaló csaknem 60 ezer vásárlót szolgál ki naponta, a tavalyi árbevétel várhatóan megközelíti majd az 50 milliárd forintot. A törzsvásárlók létszáma meghaladja a 100 ezer főt.

A Baranya megyei vállalkozás a válsághelyzetek ellenére is a modernizációs beruházásokban hisz, ezért nagy hangsúlyt fektet új üzletek nyitására és a meglévő hálózat technológiai fejlesztésére.

’’A 2020-as év legnagyobb volumenű beruházása a pécsi Konzum Áruházban található Coop szupermarket teljes felújítása volt, ami közel 200 millió forintos ráfordítással valósult meg, és egy átfogó eszköz és technológiai modernizációt jelent’’ – mondta Nagy Lajosné.

A Mecsek Füszért Zrt. vezérigazgatója ismertette, hogy a szóban forgó beruhézés keretében az energiahatékonyság szempontjait figyelembe véve, a villamos energia fogyasztás csökkentése érdekében korszerűsítették a LED világítást, valamint teljes egészében zárt, új bolti hűtőket, mélyhűtő-szigeteket állítottak üzembe, illetve modern hűtési-fűtési rendszer került kiépítésre.

„Ez az üzlet nem a nagybevásárlások helyszíne, így itt nem a gyűjtő, hanem az egységcsomagolásos kihelyezés a jellemző, ezt kellett megoldanunk minél dekoratívabban, amelynek érdekében újra cseréltük a teljes polcrendszert és belső berendezéseket’’ – emelte ki Nagy Lajosné, hozzátéve: a hálózat szintű technológiai fejlesztések is tovább folytatódtak, a Konzum beruházás mellett több üzlet esetében is a hasonló energiahatékonysági projektek, valamint napelemes rendszer telepítések is megvalósultak.

Nagy Lajosné köszönetet mondott munkatársainak a tavalyi évben végzett emberfeletti munkájukért, és örömét fejezte ki, hogy a sajátos helyzet ellenére minden dolgozójukat sikerült megtartani és a tervezett beruházásokat határidőre átadni.

”Ez a komoly nagyságrendű üzletfejlesztés jól bizonyítja, hogy a Covid-19 járvány ellenére a Mecsek Füszért nem hátra, hanem előrelépett, azt pedig nagyon fontosnak tartom, hogy mindezt egy 100 százalékben magyar cégként valósította meg’’ - hangsúlyozta  Horváth Zoltán. Baranya megye kormánymegbízottja emlékeztetett Nagy István agrárminiszter január második felében tett bejelentésére, miszerint: a kormányzat az elkövetkezendő hét évben több mint 7500 milliárd forint keretet biztosít az agráriumnak a vidék erősítésére, fejlesztésére a közös agrárpolitika (KAP) uniós és hazai forrásainak felhasználásával. Majd méltatta a Coop Csoport és a Mecsek Füszért társadalmi szerepvállalását, ami véleménye szerint megkülönbözteti az üzletláncot a versenytársaitól.

„Az elkötelezettség egy város iránt és az ahhoz párosuló innovációk biztosan sikerre vezetnek’’ – mondta köszöntőjében Bognár Szilvia. Pécs alpolgármestere szerint mára más szintet jelent egy üzlet, mint korábban, felértékelődött ugyanis a kényelem és az élményvásárlás szerepe. „Ez a szupermarket egy közösségi tér, amely jelleget a mostani beruházás csak erősít’’ – tette hozzá.

A Mecsek Füszért gazdasági tevékenysége mellett kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra is, ami a Coop Csoport országos programjaiban, így például a Coop Segély Alapítványban való részvételben, és a lokális szerepvállalásokban nyilvánul meg.

Utóbbi a regionális, helyi kulturális rendezvények, civil szervezetek támogatását jelenti, valamint a társaság kiemelt szponzora a PVSK-Mecsek Füszért OB I-es vízilabdacsapatnak. Emellett a Pécsi Egyházmegyei Karitászon keresztül nyújt segítséget a nehéz helyzetbe került embertársainknak. amelynek keretében a tavaly március közepe óta tartó járványhelyzetben több alakalommal is élelmiszercsomagokat juttatunk el a rászorulóknak – olvasható a cég közleményében.