MENÜ

Mexikói exportlehetőségeket remél a baromfiszektor

2018.12.27.

Kedvező lehet az uniós baromfiszektor számára az Európai Unió és Mexikó közötti szabadkereskedelmi megállapodás a Baromfi Termék Tanács szerint. A Mexikóba irányuló hússzállítások csökkenthetik a kínálatot az uniós piacon.

 

Baromfihús-szállítási lehetőségeket teremthet az uniós exportőrök számára az EU és Mexikó közötti szabadkereskedelmi megállapodás – hangzott el a Baromfi Termék Tanács közelmúltbeli elnökségi ülésén. Az exportot a szállítási költségek befolyásolhatják, de a várakozások szerint ezzel együtt is esély nyílhat a kivitelre. Az újabb exportlehetőségek azért is kedvezhetnek az uniós baromfipiaci szereplőknek, mert csökkenthetik a baromfihús-kínálatot a közösségi piacon.

A korábban kötött megállapodás értelmében szinte a teljes EU és Mexikó közötti árukereskedelem vámmentessé válik. A várakozások szerint az egyezmény miatt az EU-ból származó mezőgazdasági export profitálhat a legtöbbet. A megállapodás többek között biztosítja 340 európai földrajzi árujelző hamisítás elleni védelmét is Mexikóban.