2024. április 20. szombat Tivadar

Mezőhegyesen az agrárium jövője

Agro Napló
Másfél hét és megnyitja kapuit az ország legnagyobb ingyenes szántóföldi rendezvénye. A II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes 42 hektáron várja az agrárszakembereket és az érdeklődőket.

Jövő héten a Dél-Alföldre figyel a szántóföldi gazdálkodásban érdekelt gazdatársadalom. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével – 2018. szeptember 20-21-én rendezi meg az ország legnagyobb szántóföldi rendezvényét. Ezúttal Mezőhegyesen, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság kiállítási centrumában nyerhetnek betekintést az érdeklődők az agrárium élvonalába, mivel a legmodernebb eszközöket felvonultató álló- és mozgógépes bemutatók mellett az évszaknak megfelelő fajtabemutatók, mikroparcellás és demóparcellás növénytermesztési bemutatók, valamint egyebek közt a precíziós gazdálkodás különböző területeit ismertető előadások révén kívánják a szervezők megkönnyíteni a fejlődést biztosító döntések meghozatalát.

A grandiózus rendezvény egy szabadtéri helyszínre koncentrálja a szakmát, a termelőknek, forgalmazóknak és gyártóknak nem kell sok kisebb rendezvényen részt venniük ahhoz, hogy ennyiféle gépet és technológiát ki tudjanak próbálni, meg tudjanak tekinteni.

Mindkét napon bemutatkoznak majd a legújabb nemesítési és kutatási eredmények a gyakorlatban, nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek, továbbá a 10 ezer négyzetméteres álló gépbemutatón kívül a munkaeszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban lehet megtekinteni, akár ki is próbálni működés közben.

A helyszínen három kapcsolódó szakmai konferencia is segíti a kilátogatókat, ezek az agrárgazdaság aktualitásaival, a termelői kihívásokkal, a gabonapiaci lehetőségekkel, a talajműveléssel illetve a precíziós gazdálkodással foglalkoznak.

A belépés a látogatók számára díjmentes, ahogy a parkolás is.

További információk a rendezvényről, és annak részletes programja elérhető itt:  www.szantofoldinapok.hu

Fotók: NAK

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult a hétvégén az idei 38. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás, valamint a 10. AgrárgépShow Mezőgazdasági Eszköz-...

Sikerszakma lett az agrárgépészet

Sikerszakma lett az agrárgépészet

Öt év alatt 70 százalékkal nőtt az agrárgépész szakmát választó diákok száma. A legtöbben a versenyképes jövedelem, a csúcstechnológiás gépek és a ter...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!