Mindjárt itt van az egységes kérelem szankciómentes beadási határideje!

Agro Napló
Az egységes kérelem benyújtásának idei elsődleges határideje: május 16. Aki ezt követően, nyújtja be kérelmét annak már munkanaponként 1%-kal csökken az elfogadott támogatási összege.

A gazdálkodóknak 2022. május 16-ig van lehetőségük szankciómentesen benyújtaniuk az egységes kérelmet. Ezen felül 2022. május 17-től és június 9-cel bezárólag is van lehetőségük kérelmet benyújtani, azonban már csak munkanaponkénti 1 százalékos késési szankció alkalmazása mellett, azaz a támogatási összeg ennyivel csökken – értesült az Agro Napló.

A május 16-ig benyújtott kérelmeken támogatás-csökkentés nélkül május 31.-én éjfélig lehet módosítani.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az egységes kérelem keretében lehetőség van állatlétszám alapú közvetlen és vidékfejlesztési programból finanszírozott támogatási kérelmek benyújtására is. A közvetlen állatlétszám alapú támogatások esetén azonban az 1%-os munkanaponkénti csökkentés május 17-től kérelemszinten levonásra kerül!

A 2022. június 1. és június 9. közötti módosítás az érintett tételre járó támogatási összeg munkanaponkénti 1%-os csökkentésével jár.

2022. június 10-től sem a már beadott kérelmek módosításra, sem új kérelem, új jogcímen történő igénylés benyújtására nincs lehetőség.

Amennyiben a jelen tájékoztató és a vonatkozó jogszabályok között ellentmondás vagy eltérés merül fel, abban az esetben a jogszabályok az irányadóak.

(Forrás: NAK)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!