Minisztériumi feladat lett a generációváltás ügye

Agro Napló
Az agrár nemzedékváltással kapcsolatos feladatokat nevesítették az Agrárminisztérium új működési szabályai között is.

Az Agrárminisztérium nemrég megjelent új Szervezeti- és Működési Szabályzatában az Agrármodernizációs Főosztály feladatai között tételesen megjelennek az agrár-nemzedékváltáshoz kapcsolódó feladatok. Így a főosztály feladatai közé tartoznak nevesítetten a nemzedékváltáshoz kapcsolódó szabályozási, jogszabály előkészítési feladatok, speciális programok előkészítése, kutatások végzése, a nyilvánosság tájékoztatás és a témában egy tárcaközi munkacsoport létrehozása, működtetése.

Az AGRYA mérföldkőnek tekinti, hogy végre van a szakminisztériumon belül szervezeti felelőse az agrárium egyik legnagyobb kihívásának, a nemzedékváltásnak - írta közleményében a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége. E szerint a szervezet már csak amiatt is támogatja a változást, mert a nevesített szervezeti egység és feladatai összhangban a vannak az AGRYA és partnerei által készített és a döntéshozókhoz eljuttatott múlt év végi „Az ügy, ami összeköt – Nemzeti minimum az agrár nemzedékváltásért” címet viselő szakmai anyag javaslataival. Látható, hogy nem volt felesleges az az egy éves munka, amely a szakmai anyag elkészítését megelőzte. A szervezeti keretek mostantól adottak a hatékony szakmai munkához.

A szervezeti változások csak megerősítik a szervezet azon korábbi álláspontját, hogy az új minisztériumi vezetés súlyának és jelentőségének megfelelően kezeli az agrár nemzedékváltást. Ehhez az AGRYA minden tőle elvárható támogatást, együttműködést megad az Agrárminisztériumnak - írt a közleményében az érdekképviselet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!