Mobilon figyelmeztetnek az útdíj bírságra

Agro Napló
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató új fejlesztése révén egyre több, az útdíjbevallásban közreműködő cég tud kényelmi szolgáltatásokat bevezetni a fuvarozóknak, így a sofőr telefonjára küldött jelzésekkel figyelmeztetik a bírságveszélyre.

 Fotó: nyugat.hu

A teherjárművekre vonatkozó e-útdíjrendszer indulása óta több olyan szolgáltatást vezettek be - példul a bírságriasztást az alacsony egyenlegről szóló értesítőt vagy a fedélzeti egység működésével kapcsolatos értesítéseket -, amelyek segítséget nyújtanak a teherjárművek vezetőinek, hogy útdíj-fizetési kötelezettségüknek minél könnyebben és pontosabban tudjanak eleget tenni. A sor most újabb szolgáltatással bővül - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ).

 Az újításnak köszönhetően az ilyen fontos értesítések a NÚSZ egyre több bevallási közreműködő partnerénél már közvetlenül a jármű vezetőjének mobiltelefonjára érkeznek. Ennek előfeltétele, hogy a HU-GO online felületén telefonszámot állítsanak be járműveikhez a felhasználók - hívta fel a figyelmet a cég. Az új fejlesztésre épülő szolgáltatás működéséről és igénybevételének feltételeiről a fuvarozók a bevallási közreműködőknél érdeklődhetnek.

A telefonra érkező értesítések közé tartozó bírságriasztással arra figyelmeztetik az érintett jármű vezetőjét, hogy még nem váltott jogosultságot az általa használt útra. Bizonyos lépésekkel a nagyobb összegű bírság kiszabása ilyenkor még elkerülhető. Az alacsony egyenlegről szóló értesítés arról tájékoztatja az úthasználót, hogy lemerülőben van az útdíj rendezéséhez szükséges számlakerete.

A jármű vezetője ma már akár fedélzeti egységének meghibásodásáról vagy rendellenes működéséről is információt kaphat, így lehetősége van arra, hogy még időben orvosolja a problémát, és elkerülje az akár százezer forint nagyságrendű bírságot.

A NÚSZ nem a szankcionálást, hanem a jogkövető magatartásra ösztönzést és a bírság elkerüléséhez való segítségnyújtást tartja feladatának, ügyfélbarát szolgáltatásait is ennek jegyében bővíti.

Bartal Tamás, a NÚSZ vezérigazgatója szerint a magyar e-útdíjrendszeren belüli fejlesztéssel újabb pontját teljesítették annak a listának, amelyet korábban a fuvarozói érdekképviseletek állítottak össze. Ezeket az észrevételeket a jövőben is figyelembe veszik kényelmi szolgáltatásaik megvalósításakor.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!