Módosult a tanyafejlesztési pályázat beadásának határideje

Agro Napló
A népszerű tanyafejlesztési pályázat beadásának határidejét meghosszabbították 2021.04.06-ig – olvasható a palyazat.gov.hu kormányzati portálon. A hasonló pályázatok között azért is annyira népszerű a tanyafejlesztési pályázat mivel ennél a legmagasabb a vissza nem térítendő támogatás aránya, hiszen 95 százalékos támogatás intenzitás mellett lehet igénybe venni.

A felhívás átfogó célja a tanyás településeken található tanyák infrastrukturális fejlesztésének biztosítása. A felhívás keretében a tanyákon megvalósuló háztartási léptékű villamos energia, és vízellátás, valamint a szennyvízkezelési fejlesztések támogathatók. A felhívás célja azon tanyák infrastrukturális ellátottságának fejlesztése, amelyek villamos energia, vízellátási rendszere, vagy szennyvíz kezelése elavult, illetve nem megfelelően, vagy nem került kiépítésre. A felhívás keretében a tanyákon élő népesség életminősége és a vidék népességmegtartó képességének javulása várható. Jelen konstrukció keretében kizárólag olyan támogatási kérelmek támogathatóak, amelyek megfelelnek a pályázati felhívásban foglalt célkitűzéseknek.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 8,23 milliárd Ft, célterületenként az alábbi bontásban: 1. célterület: 2 milliárd forint; 2. célterület: 6,23 milliárd forint; Jelen felhívás forrását az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (a továbbiakban: EMVA) és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában biztosítja. A támogatott támogatási kérelmek várható száma - 1. célterület esetében: 330-400 db; - 2. célterület esetében: 130-200 db.

A támogatási kérelmet kizárólag a Kincstár www.mvh.allamkincstar.gov.hu elektronikus felületén, elektronikus úton az elektronikus kérelembenyújtás alkalmazásáról szóló kormányrendeletben meghatározott elektronikus űrlapkitöltő szolgáltatás segítségével előállított elektronikus űrlapon, ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani.

A módosítások

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” című (VP6-7.2.1.4-17 azonosító számú) felhívás. Felhívjuk a Támogatást Igénylők figyelmét, hogy a felhívás módosulásai az alábbi pontokat érintik:

  • A felhívás 3.5.2. A projekt végrehajtására rendelkezésre álló időtartam című és az 5.5 Az elszámolható költségek köre című pontjai kiegészítésre kerültek, miszerint a projektek elszámolhatóságának végső dátuma 2023. június 30.
  • További benyújtási szakaszokkal egészült ki a felhívás 4.3 A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja című pontja, így a támogatási kérelmek benyújtására 2021. április 6. napjáig van lehetőség.
  • Címlapkép: Getty Images
    NEKED AJÁNLJUK
    Még van elnyerhető forrás öntözésre

    Még van elnyerhető forrás öntözésre

    A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztését célzó pályázaton még van elnyerhető forrás – írja a nak.hu. Az egyszerűbb igénylésért ügyfélbarát...

    CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
    KONFERENCIA
    AgroFuture 2024
    Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
    AgroFood 2024
    Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
    Vállalati Energiamenedzsment 2024
    Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
    Agrárium 2024
    Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!