Most véleményezhetik az erdészeti pályázatokat

Agro Napló
Elkezdődött három, erdőgazdálkodást érintő pályázati felhívás tervezet társadalmi egyeztetése. A tervezetekhez kapcsolódó véleményeket február 13-ig adhatják le a www.palyazat.gov.hu oldal fórum felületén.
  • Az egyik ,,Az erdei ökoszisztémák térítésmentesen nyújtott közjóléti funkcióinak fejlesztése" című pályázat (kódszám: VP4-8.5.2.-17): https://www.palyazat.gov.hu/node/61813,
    melyben támogatás igényelhető erdei pihenőhely kialakításához vagy továbbfejlesztéséhez, illetve erdei kirándulóhely és településkörnyéki kirándulóhely kialakításához vagy továbbfejlesztéséhez.
  • A másik az ,,Erdészeti genetikai erőforrások fejlesztése" című pályázat (kódszám: VP4-15.2.1.2-17): https://www.palyazat.gov.hu/node/61797,
    melyben támogatás igényelhető in situ és ex situ génmegőrzési módokhoz, erdészeti faanyagtermelő növények törzsültetvényeinek létesítéséhez, továbbá megőrzésre érdemes genetikai erőforrások felméréséhez, dokumentálásához, nemzeti nyilvántartásba vételéhez.
  • A harmadik az ,,Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházások" című pályázat (kódszám: VP5-8.6.1-17): https://www.palyazat.gov.hu/node/61841
    Ebben erdőgazdálkodásban használt gépek, eszközök, továbbá fatermékek felkészítését szolgáló gépek beszerzéséhez, valamint erdei gomba, gyógynövény és vadgyümölcs feldolgozását vagy tárolását szolgáló fejlesztésekhez igényelhető támogatás.

A támogatások céljával és hátterével kapcsolatos vagy a jelentkezés feltételeire vonatkozó észrevételeiket és javaslataikat az egyes pályázatokhoz a fenti linkeken keresztül írhatják le 2017. február 13-ig. A javaslatokat, véleményeket egy fórum felületen tudják leadni a regisztrált felhasználók. A honlapon a regisztrációra is van lehetőség.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!