MVH: a vidékfejlesztési támogatások kifizetésének hibaaránya az uniós átlag alatt van

Agro Napló
 A vidékfejlesztési támogatások kifizetésének 2 százalékos küszöbérték alatti hibaaránya Magyarországon jóval az uniós szintű 7,9 százalékos átlag alatt van - ismertette a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) csütörtöki közleményében.

A tájékoztatás szerint a hivatal az uniós előírásoknak megfelelően minden pénzügy év zárásakor elvégzi az Európai Bizottság által kiadott iránymutatás alapján a hibaarány-elemzést.     Az MVH által megállapított hibaarány a 2011-es és a 2012-es pénzügyi évben sem érte el a vidékfejlesztési támogatások esetében a 2 százalékos küszöbértéket - mutat rá a közlemény. Ugyanakkor az Európai Unió Számvevőszéke által elfogadott 2012-es éves jelentés szerint az EU költségvetésének egészét tekintve a kiadásokra vonatkozó hibaarány 4,8 százalékos volt, és kiugróan magas a vidékfejlesztés, környezetvédelem, halászat és egészségügy csoportban kimutatott uniós szintű 7,9 százalékos hibaarány - tették hozzá.

    "Ahogy eddig is, Magyarország ezután is arra törekszik, hogy a jogszerűséget szem előtt tartva a lehető legtöbb támogatást nyújtsa a gazdálkodóknak" - jegyezte meg közleményében az MVH.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!