MVH: az unió jóváhagyta az egységes kérelmek beadási határidejének meghosszabbítását

Agro Napló
Az Európai Unió jóváhagyta az egységes kérelmek beadási határidejének meghosszabbítását - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) csütörtökön az MTI-vel.

A hivatal szerint így több idejük jut a gazdálkodóknak arra, hogy igényeljék a mezőgazdasági támogatásokat.

Eszerint az idei kérelmeket Magyarországon várhatóan május 23-ig, az eredeti határidőnél egy héttel tovább lehet szankciómentesen benyújtani az MVH-hoz - tájékoztatta Gyuricza Csaba, az MVH elnöke csütörtökön az MTI-t. Hozzátette: ennek megfelelően a további, benyújtással kapcsolatos határidők is kitolódnak.

Az unió a múlt évhez hasonlóan az idén is legfeljebb egy hónapos hosszabbítást engedélyezett, ám a kifizetések ütemének tartása érdekében Magyarország csak rövid haladékkal él. Az októberi előlegfizetést kockáztatná a határidő túlzott módosítása - mondta az MVH elnöke.

Gyuricza Csaba arról is beszélt, hogy az idén május 11-ig mintegy 124 221 egységes kérelmet nyújtottak be az MVH-hoz, valamivel kevesebbet, mint tavaly.

A hivatal vezetője arra kéri a gazdálkodókat, hogy kérelmük beadását ne hagyják az utolsó pillanatra, így jelentősen csökkenthetik a gazdálkodóknak segítséget nyújtó falugazdászok és az elektronikus beadófelület túlterhelését.

A határidő meghosszabbításról szóló és az egységes kérelmekhez kapcsolódó egyéb határidőket tartalmazó magyarországi szabályozás megjelenése a következő napokban várható.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!