MENÜ

MVH: Leader támogatás mintegy 607 millió forint

2014.06.19.

Mintegy 607 millió forint támogatás kifizetését hagyta jóvá a héten a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Leader jogcímekre 214 ügyfél számára - közölte az MVH szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Leader jogcímek forrásai a helyi, alulról szerveződő kezdeményezéseket támogatják. A benyújtott kérelmekkel kapcsolatos támogatási döntéseket a helyi közösségek hozzák meg. 

    A 2007-2013-as uniós költségvetési időszakban három alkalommal volt lehetőség Leader jogcímekre pályázni. Ezen időszakok alatt összesen 13 551 pályázó nyert támogatást, 64,2 milliárd forint kötelezettségvállalási összeggel. 

    Leginkább beruházási jellegű, illetve közösségi jellegű projekteket támogattak a pályázati pénzből. A Leader jogcímekben a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak, a magánszemélyeknek, a civil szervezeteknek és az önkormányzatoknak is van lehetőségük elképzeléseik megvalósítására. Az egy kérelemre maximálisan igénybe vehető támogatási összeg mintegy 50 millió forint - tartalmazza a tájékoztató.

Forrás: MTI