MVH: új támogatási lehetőség nyúltartóknak

Agro Napló
Tenyésznyulak tenyésztésbe állítására lehet támogatást igényelni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH) ez év július 1-31. között - közölte az MVH hétfőn az MTI-vel.

A támogatás mértéke állatonként 2000 forint, összértéke állattartónként nem haladhatja meg egy évre az 5000 eurót (mintegy 1,5 millió forint). A rendelkezésre álló forrás az idei évre 100 millió forint, amit nemzeti forrásból finanszíroznak. 

    A támogatás igénybevételére az az állattartó jogosult, aki a génmegőrzési céllal fenntartott, védett őshonos mezőgazdasági, valamint hús, illetve prém hasznosítási típusba tartozó fajta fenntartásáért felelős tenyésztő szervezet törzskönyvében vagy tenyésztési főkönyvében tartanak nyilván. Emellett legalább tíz tenyésznyulat tenyésztésbe állított az ez év január 1-jétől június 30-ig tartó támogatási időszakban - tartalmazza a közlemény.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!